nieuws

Maurice Mentjens wint Duitse designprijs

Geen categorie

Het ontwerp voor de tassenwinkel Stash in Maastricht heeft vanochtend ‘der Designpreis der Bundesrepublik Deutschland’ gewonnen. Deze prijs, de hoogste officiële Duitse designonderscheiding oftewel ‘der Preis der Preise’, wordt alleen uitgereikt aan ontwerpen die eerder een nationale of internationale prijs hebben gewonnen. Stash ontving in 2005 de Nederlandse Designprijs. Mentjens is genomineerd door de Bundesminister für Wirtschaft und Technologie en versloeg de andere 950 genomineerden.

Maurice Mentjens wint Duitse designprijs

Stash is een tassenwinkel met een nieuw display-systeem. Doorgaans worden tassen staande op planken gepresenteerd, maar omdat tassen altijd worden gedragen, wilde Mentjens ze ophangen. Daarnaast heeft de winkel een relatief klein vloeroppervlak en door de wanden te gebruiken, kan de hele ruimte als display worden gebruikt. 

De wanden zijn bekleed met rode staalplaten, waar door middel van magneten de tassen aan zijn opgehangen. De klant kan elke tas van de wand pakken en weer ‘terugplakken’. De vloer, balie en sokkels lopen naadloos in elkaar over door de grijze PU coating. Door de ronde aansluitingen van plafonds op wanden en koven ziet het interieur eruit alsof je binnen in een grote tas zit.

www.mauricementjens.com

Reageer op dit artikel