nieuws

Klein land, groot verschil

Geen categorie

In het FSC-huis op de Bouwbeurs hebben afgelopen vrijdag twaalf woningcorporaties zich aangesloten bij de campagne Bouwen en Borneo.

Klein land, groot verschil

Doel van de campagne is om zoveel mogelijk woningen te realiseren met FSC-hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. De komende vijf jaar wordt in Nederland in 106.000 woningen FSC-hout toegepast. Dit is 25,3 procent van de geraamde woningproductie (VROM Bouwprognose) en 40,9 procent van de geraamde woningproductie van corporaties (prognose Aedes). Dit aantal is in absolute zin wereldwijd een unicum. “Deze campagne illustreert hoe je als klein landje een groot verschil kunt maken”, aldus Sandra Mulder, directeur van FSC Nederland.

www.bouwenenborneo.nl

Reageer op dit artikel