nieuws

Interieur – Veelzijdige tapijten van Edward van Vliet

Geen categorie

Ontwerper Edward van Vliet ontwikkelde een aantal eigentijdse tapijten voor fabrikant FM Janssen voor de Geometrics-lijn. Deze tapijten hebben een speelse uitstraling en kenmerken zich door regelmatige lijnen en vlakken, met zich herhalende rasters en geometrische patronen.

Interieur – Veelzijdige tapijten van Edward van Vliet

Edward van Vliet is tevens aangesteld als art director bij de tapijtfabrikant. In die hoedanigheid ontwikkelt hij nieuwe tapijtcollecties en adviseert hij het familiebedrijf over imago en profilering. 

De tapijten, allen handgeknoopt en vervaardigd van 100 procent wol en/of zuivere natuurzijde, zijn in vijf categorieën onderverdeeld. Naast de serie Geometrics is ook Surfaces interessant. ‘Less is more’ was hierbij het uitgangspunt, oftewel eenvoud in materiaal- en kleurgebruik. In plaats van decoratieve elementen zijn het de subtiele kleurnuances en materiaalmelanges die de tapijten aantrekkelijk maken. Op de tapijten van Elegance staan organische vormen en kleuren die aan bloemen doen denken. Global verbeeldt daarentegen de eenvoud en duurzaamheid van de Afrikaanse en Aziatische vormentaal; dat tot uitdrukking komt in sprookjesachtige tapijten. In de reeks Cosmopolitan wordt het grote stadsgevoel verbeeld, waardoor interieurs met het tapijt de uitstraling van een grootse hotellobby. De verfijnde tapijten zorgen met hun gedistingeerde en elegante dessins voor een comfortabel en rijk gevoel. 

www.sevv.com en www.tapijten.nl

Reageer op dit artikel