nieuws

Interieur – Lucy in the sky

Geen categorie

De jonge Belgische ontwerper Stijn Schauwers ontwierp een lampenkap die de gebruiker zelf kan plooien vanuit één stuk polypropyleen. Hij toonde dit armatuur, genaamd Lucy, op de Young Designers Fair van de Biënnale Interieur in Kortrijk.

Interieur – Lucy in the sky

Het polypropyleen is op bepaalde plaatsen ingesneden en voorgevouwen, zodat het in een handomdraai te plooien is tot een lampenkap. De bijhorende accessoires maken het mogelijk om Lucy op te hangen aan het plafond. De rol polypropyleen wordt samen met de accessoires verpakt in een kartonnen verzendkoker, waardoor Lucy compact en goedkoop te verzenden is. 

De Lucy is momenteel standaard verkrijgbaar in drie formaten en twee kleuren: wit en zwart met goudaccenten. Collega Bart Appeltans voorzag de kap van een nieuwe florale, grafische print die de naam ‘Lucy 3 (tree)’ kreeg. Andere kleuren en maten zijn mogelijk in overleg met de ontwerper. De kappen zijn zelfs volledig te personaliseren door middel van zeefdruk of digitaal printen.

www.stijnschauwers.com

Reageer op dit artikel