nieuws

Interieur – Exotische invloeden bij LaPalma

Geen categorie

De Italiaanse fabrikant LaPalma toonde op de IMM in Keulen enkele interessante ontwerpen van Japanse ontwerpers.

Interieur – Exotische invloeden bij LaPalma

Zo tekende Takashi Shinozaki voor het ontwerp van Ueno, een kleine stapelbare stoel annex bijzettafel in verschillende hoogtes. Shinozaki ontwierp dit oorspronkelijk voor de kunstacademie in Tokio, geinspireerd door de traditionele schoolmeubels die daar worden gebruikt. Het meubel ontleent zijn naam aan het historische district waar de kunstacademie is gevestigd. Door de positie en daardoor ook de hoogte van de Uneo te veranderen, kan iedere gebruiker zelf beslissen hoe het te gebruiken. 

Shin Azumi liet zich bij het ontwerpen van stoel Kai inspireren door de zachte maar gespannen ronding die ontstaat als je papier buigt. Het Japanse woord Kai heeft verschillende betekenissen: letterlijk betekent het schelp, maar daarnaast staat het woord ook voor comfort en elkaar ontmoeten.

Van het duo Ostwald + Nolting is draaistoel Cox van gebogen hout, gebaseerd op de vormen van de kunststof stoelen van Saarinen, Eames en Starck. De stoel heeft een moderne, karakteristieke vorm met subtiele rondingen en duidelijk gedefinieerde randen. De Cox combineert in een slechts 6 mm dunne kuip het comfort van een gestoffeerde stoel met de warme uitstraling van hout. 

www.lapalma.it

Reageer op dit artikel