nieuws

Interieur – Effecten met licht

Geen categorie

Designer Ferruccio Laviani wilde na zijn uitbundige verlichting voor Kartell, zoals de barokke Bourgie-lamp, eens iets eenvoudigs ontwerpen en terugkeren naar de door hem genoemde “oude school van goed design”, waarin vorm en functie centraal staan.

Interieur – Effecten met licht

Het resultaat is de lamp Aretha voor Foscarini, die bestaat uit een stuk geplooid plaatstaal, waarvan de buitenkant is gekleurd en de binnenkant wit. Het licht wordt vrijwel volledig door reflectie verspreid. Via een opening in het vlak kan het licht ook langs achteren naar buiten. De staande Aretha speelt met vlakken en strakke lijnen. Dit spel wordt verder versterkt door het lichteffect. Het armatuur van gelakt aluminium is leverbaar in het wit, oranje of zwart.

Van de Big Bang, ontworpen door Enrico Franzolini en Vicente Garcia Jimenez, brengt Foscarini een wand- en plafondversie uit. Deze schijnbaar toevallige compositie van vlakken creëert een volume rond de lichtbron. De lampen zorgen voor diffuus licht en een spel van licht en schaduw. 

www.horas.be

Reageer op dit artikel