nieuws

Interieur – Digitaal badkamertijdperk van Jean Nouvel

Geen categorie

De badkamer van de toekomst, zo valt de nieuwe collectie van Jado het best te omschrijven. De serie is ontworpen door Jean Nouvel, die geavanceerd design met innovatieve digitale technologieën combineert.

Interieur – Digitaal badkamertijdperk van Jean Nouvel

Een voorbeeld hiervan is de elektronisch aangedreven kraan die mechanische handgrepen of hendels overbodig maakt. In plaats daarvan bedient de gebruiker vier vlakke knoppen met een snelle reactietijd; hij kan hiermee de kraan aan en uitzetten en tevens de temperatuur en stromingssterkte van het water regelen. Opvallend is ook de designmengkraan voor de wastafel in verchroomd koper, die het natuurlijke erosie-effect van water op stenen en rotsen moet nabootsen en de geïntegreerde handsproeier van de tweegats badmengkraan begint te sproeien nadat hij uit de houder is genomen.

De lijn van Nouvel bevat tevens een volledige lijn accessoires, inclusief een modulair handdoekenrek met afneembare staven, die naargelang de ruimte en de eigen smaak te bevestigen zijn. Verder is er ook een spiegel verkrijgbaar, een opbergladekast, een lotionhouder, een zeepbakje, een beker en toiletaccessoires.

Jado wordt gedistribueerd door Ideal Standard bath & kitchen Europe, de badkamer- en keukenproducent van American Standard Companies.

www.idealstandardnederland.nl

Reageer op dit artikel