nieuws

Centrumplannen Zoetermeer bijgesteld

Geen categorie

De plannen voor Cadenza, een multifunctionele centrumontwikkeling in Zoetermeer, zijn aangepast. Er komen niet drie maar twee woontorens. Wel worden deze torens hoger dan gepland, met vijf extra bouwlagen.

Centrumplannen Zoetermeer bijgesteld

Uit onderzoek van Johan Matser is gebleken dat de drie torens een slecht windklimaat opleveren. Ook wordt zo tegemoet gekomen aan de bezwaren van de omwonenden en het Stadstheater tegen de drie woontorens. 

Cadenza is de laatste oostelijke uitbreiding van het Stadshart. Het bestaat uit 15.000 m2 winkels, horeca en leisure, 5.000 m2 kantoorruimte, 800 parkeerplaatsen en 200 woningen. De naastgelegen bioscoop Utopolis en het Stadstheater zijn in deze ontwikkeling opgenomen. Het is ontworpen door de architectenbureaus Van den Oever, Zaaijer en Partners (Amsterdam) en Dunnett Craven (Londen).

Reageer op dit artikel