nieuws

BankGiro Loterij steunt NAi met 1,5 miljoen

Geen categorie

De BankGiro Loterij maakte vorige week bekend het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) op te nemen als vaste begunstigde voor de komende vijf jaar. Het NAi is daarmee één van de twintig nieuw toetredende culturele instellingen die kunnen rekenen op financiële steun van de loterij. Het NAi wil de bijdrage van 300.000 euro per jaar rij inzetten voor zijn collectie- en presentatietaken.

Dankzij de meer dan één miljoen deelnemers van de BankGiro Loterij is er uit de afdracht 2006 een bedrag van 51,2 miljoen euro verdeeld over 39 culturele instellingen. Deze kunnen het geld besteden aan de aankoop, restauratie en presentatie van de vaste collecties en voor de aankoop en restauratie van monumenten. Onder de nieuwe toetreders zijn onder meer Museum Boijmans Van Beuningen, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. Zij krijgen de komende vijf jaar een bijdrage.

De financiële middelen zijn beschikbaar gekomen omdat het Skanfonds en Oranje Fonds in 2006 overstapten naar de Postcode Loterij. Om een helder en flexibel verdeelsysteem van kansspelgelden te creëren, is ervoor gekozen om van de BankGiro Loterij dé loterij voor cultuur te maken. 

www.nai.nl

Reageer op dit artikel