nieuws

Uitslag Brick Award 2007

Geen categorie

Zwembad en Sportcentrum het Marnix in Amsterdam, ontworpen door Mecanoo architecten i.s.m. Wind Groep, is bekroond met de Brick Award 2007 voor het beste internationale project. De jury, die een keuze maakte uit honderden inzendingen, sprak haar grote waardering uit voor de wijze waarop baksteen en glas is toegepast in het project en de heldere expressie van het gebouw.

Uitslag Brick Award 2007

Zwembad en Sportcentrum het Marnix is in 2006 in gebruik genomen. Transparantie – doorzicht, uitzicht en overzicht – vormt het centrale thema van het ontwerp. Vanuit de half verhoogde centrale hal kan je het hele gebouw in één oogopslag overzien. Grote glazen puien bieden zicht op het half verdiept gelegen wedstrijdzwembad en doelgroepenbad, en de erboven gelegen sporthal en fitness/aerobicruimte. Al baantjes trekkend in het wedstrijdbad heb je een prachtig uitzicht net boven de waterspiegel van de Singelgracht. De uitstraling van het gebouw is utilitair, functioneel, helder en robuust door het rood/oranje metselwerk met delen van glas en aluminium aan de Marnixstraat. 

De prijs is een initiatief van de Brick Development Association in Groot-Brittannië en het tijdschrift Building. 

www. marnix.mecanoo.nl 

Reageer op dit artikel