nieuws

Stoer en subtiel aluminium

Geen categorie

Voor zijn nieuwste ontwerp liet Roderick Vos zich inspireren door de traditie van het aluminium gieten in het zuiden van Nederland

Stoer en subtiel aluminium

“Stoere kerels die met grote lepels vloeibaar aluminium van 1200 graden Celsius in de meest verfijnde mallen gieten”, aldus de ontwerper. Als ode aan deze ambachtelijke wijze van produceren ontwierp hij een bijzettafel vanuit een vierdelige mal en goot deze uit één deel aluminium. De Disz is een kleine tafel met toch een groot oppervlak Door de bovenzijde smal en verfijnd te houden, en de onderzijde tegelijkertijd visueel te vergroten, ontstond de bijna aërodynamische vorm van Disz. 

De Disz is opgenomen in de collectie van Designonstock. 

www.designonstock.com 

www.roderickvos.com

Reageer op dit artikel