nieuws

Spannend decor voor schoenen

Geen categorie

Voor Footwork, een dochteronderneming van kledingwinkelketen MEN_at_WORK, maakte Office of Bear and Bunny een winkelinterieurontwerp dat is geïnspireerd op de traditionele schoenmakersfabriek. De plaats waar schoenen nog met de hand werden gemaakt, waar leesten op houten tafels stonden en overal lappen leer rondslingerden.

Spannend decor voor schoenen

Footwork is een nieuw schoenwinkelconcept dat behalve sneakermerken als K-swiss, Vans, Adidas, Nike en Reebok ook ‘nette’ modieuze schoenen en laarzen voor zowel dames als heren verkoopt. Filialen van Footwork zijn momenteel in acht Nederlandse steden te vinden, waaronder Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen.  

Authenticiteit, warmte en duisternis waren voor Bearandbunny de sleutelwoorden. Er is veel gebruik gemaakt van zwart leer, staal en hout. Niet een voor de hand liggende keuze in retailontwerp, waar helder en aantrekkelijk licht erg belangrijk is, maar wel één die in combinatie met de smalle verticale tl-buizen voor een spannend contrast zorgt. De bruingetinte spiegels tegen de achtergrond maken nog meer schoenen zichtbaar en roepen de sfeer van een nachtclub op, waar mensen elkaar kunnen bekijken.

De stalen scheerspiegel-mechanismen zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de winkel luchtig blijft en dat er geen logge, vaste elementen op de grond staan. Zo wordt de klant op een speelse manier door de win­kel gestuurd. De bankjes zijn handgemaakt van een patchwork van verschillende soorten lappen leer. Ook de merkaanduidingen zijn met de hand op een lapje leer gestikt en met stalen nageltjes op een stuk zwart geschilderde steigerplank geslagen. Deze ambachtelijke elementen geven de winkel een warm en comfortabele sfeer. 

www.bearandbunny.com

www.footwork.eu

Reageer op dit artikel