nieuws

Piano Nobile

Geen categorie

Renzo Piano heeft de Gouden Medaille 2008 van het American Institute of Architects gewonnen. De prijs is één van de hoogste onderscheidingen in het vakgebied van de architectuur.

Het instituut prijst de manier waarop de nu 70 jarig Italiaan al zijn hele carrière lang gebouwen ontwerpt die sculpturaal, mooi, technisch geavanceerd en duurzaam zijn. “Renzo Piano weet verschillende disciplines te integreren tot samenhangende, humane omgevingen.”

De meeste lof heeft Piano toegezwaaid gekregen voor zijn vernieuwende museumontwerpen. Het Centre Pompidou uit 1971 (ontworpen samen met Richard Rogers) betekende zijn doorbraak, maar ook latere creaties zoals de huisvesting voor de Menil Collection inHouston (1987) en de uitbreiding van het High Museum in Atlanta verleenden hem een grote statuur binnen de architectuurwereld.

De Gouden Medaille was niet de enige prijs die werd uitgereikt. Het bureau KieranTimberlake uit Philadelphia werd uitgeroepen tot architectenbureau van het jaar. Stanley Tigerman, van Tigerman McCurry Architects uit Chicago ontving de Topaz Medal.

Reageer op dit artikel