nieuws

Personalia – De Rooden verlaat Kunst en Cultuur Noord-Holland

Geen categorie

Peter de Rooden verlaat per 1 januari 2008 Kunst en Cultuur Noord-Holland. Met ingang van het jaar wordt hij inhoudelijk medewerker kunst en openbare ruimte bij Stroom in Den Haag. De Rooden realiseerde veel spraakmakende projecten en ontwikkelde bijzondere samenwerkingsprojecten binnen het CBK Noord-Holland en het programma Created in Noord-Holland.

De Rooden wordt opgevolgd door een programmamanager en een inhoudelijk adviseur.
Ellen Klaus wordt vanaf 1 januari 2008 programmamanager van Created in Noord-Holland en eerste aanspreekpunt voor Kunst in de Openbare Ruimte en Culturele Planologie. De inhoudelijk adviseur wordt later bekend gemaakt.
 
Klaus was het afgelopen jaar een van de organisatoren van het nieuwe Mijzen Festival in de gelijknamige Noord-Hollandse polder en maakte zij deel uit van het programmateam voor het project Allerzielen Alom van kunstenaar Ida van der Lee op vijf begraaf- en gedenkplaatsen. Voor Stichting Kunst in de Openbare Ruimte actualiseerde zij de website Kunst en publieke ruimte en initieerde zij activiteiten binnen het platform LOKO (landelijk overleg kunst in opdracht).
Ellen Klaus studeerde kunstgeschiedenis en werkte jarenlang als programmamaker voor het programma Van Gewest tot Gewest van de NPS.

Reageer op dit artikel