nieuws

Interieur – Met de blokken spelen

Geen categorie

Castelijn presenteert een nieuw kastensysteem, ontworpen door Esther Wassenaar. Na haar afstuderen aan de Kunstacademie in Kampen benaderde ze de fabrikant met de collectie Qube.

Interieur – Met de blokken spelen

Deze bestaat uit drie in vorm verschillende kubistische elementen met greeploze deuren en schuiffronten, die op allerlei manieren met elkaar te combineren zijn. Zo kan er een meubel worden gemaakt waarvan de drie componenten dezelfde kleur hebben, met alleen structuurverschillen in de lak, of drie verschillende kleuren. Er kan ook een kleurscheiding worden aangebracht tussen de rompen en de fronten. 

Bij de 217 cm hoge kast balanceren de drie verschillende kubusvormen nonchalant op elkaar met in elk element een open nis. Praktisch zijn de drie binnenladen en de zee aan bergruimte. Het dressoir is eveneens uit kubussen in verschillende dieptes samengesteld. De bovenste kubussen verbergen drie laden op een rij, de onderste hebben alle vijf deuren. Tenslotte maakt een kleine, draaibare, lage tafel de serie compleet. Deze kubus heeft openingen als opbergvakken. 

www.castelijn.com

Reageer op dit artikel