nieuws

Interieur – Elegante constructie

Geen categorie

Thonet vroeg ontwerpbureau Lepper Schmidt Sommerlade een nieuwe fauteuil te ontwikkelen als aanvulling op de stoelenserie S 840.

Interieur – Elegante constructie

Het resultaat, de S 850, heeft royale afmetingen en een bijpassende hocker annex voetenbank en bestaat uit het voor Thonet kenmerkende hout en stalen buizen. Door gebruik van fineer, diverse fijne houtsoorten en verschillende bekledingsmaterialen kan het karakter van de fauteuil steeds worden veranderd en aan elke omgeving worden aangepast.

Kenmerkend voor het ontwerp is de geaccentueerde constructieve scheiding van frame en zitkuip. De schaal van voorgevormd multiplex is aan beide kanten gefineerd met eiken- of notenhout, de kussens kunnen met leer of stof worden overtrokken. Het onderstel bestaat uit verchroomde stalen buizen, voorzien van glijders. De fauteuil is draaibaar en heeft een retourmechaniek, zodat de stoel automatisch in de uitgangspositie terugdraait.

www.thonet.nl

Reageer op dit artikel