nieuws

Interieur – Dienstbaar aan het silhouet

Geen categorie

Paulien Berendsen en Eric Sloot, beter bekend als Studio Parade, tekenden voor de nieuwe collectie van hun meubelmerk Lente de Cliff. Het idee was een stoel te ontwerpen met een karakteristiek silhouet, dat wordt gekenmerkt door een zwevende of hangende rug. De vormgeving, de detaillering en de materialisering versterken gezamenlijk dit silhouet.

Interieur – Dienstbaar aan het silhouet

Cliff is er in twee uitvoeringen: allereerst de exclusieve versie die geheel is gestoffeerd in stof of in leer. De stoel oogt alsof hij uit een stuk is gemaakt. De wijze van stofferen is bijzonder: het stalen frame met rugdeel wordt met één voorgestikte hoes omtrokken. Door middel van klittenband wordt de stof vastgezet op de kokers, waarna de zitting los wordt gestoffeerd en gemonteerd.

De stoel is er ook met een gepoedercoat of verchroomd frame. Strak daarop aansluitend zijn een gestoffeerde rugleuning of armlegger en zitting geassembleerd. Ook in deze uitvoering bekrachtigt de materiaaltoepassing het ontwerp. Met dit ontwerp mikken Berendsen en Sloot op het hogere segment in zowel de   project- als de consumentenmarkt.

www.lente.nu 
www.studioparade.nl

Reageer op dit artikel