nieuws

Int-Creatief gebruik van Corian

Geen categorie

De Italiaanse firma TM Italia lanceert de keuken Black Pepper, gemaakt van ebbenhout en Corian.

Int-Creatief gebruik van Corian

Het niet-poreuze oppervlaktemateriaal is gebruikt voor de bekleding van een kolom, het werkblad met geïntegreerde wasbak en voor het decoratieve bloemenpatroon op de verticale oppervlakten, die zijn ontworpen door architect Nicoletta Bertolissi. De decoratie is aangebracht door middel van de zogenaamde ‘sublimatie-technologie’, waarmee afbeeldingen als een soort tatoeage op het materiaal worden aangebracht. 

Ook de Franse ontwerper Arik Levy gebruikte Corian op een creatieve manier in zijn interieurontwerp voor een Parijs appartement. Hij zette oranje Corian in voor zowel de verticale wandbekleding, het keukenblad als de geïntegreerde wasbak. Ook hier zijn de wanden versierd door middel van ‘sublimatie-technologie’. De afbeeldingen zijn afkomstig van foto’s die Levy zelf maakte.

Corian is vlekbestendig, gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en in honderd kleuren te krijgen. 

www.corian.nl 

www.tmitalia.com

Reageer op dit artikel