nieuws

Winnaars interieurprijzen bekend

Geen categorie

Donderdagavond 29 november zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Breda de prijzen van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 en de Mart Stamprijs 2007 uitgereikt.

Winnaars interieurprijzen bekend

De winnaar van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 is de inrichting van Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht door Merkx+Girod Architecten. Merkx+Girod heeft een eigentijdse boekhandel gemaakt met behoud van het bijzondere, monumentale kerkinterieur. Daartoe zijn de installaties in de kelder ondergebracht en is aan een zijde een zwarte stalen constructie over twee verdiepingen geplaatst, waarin de boeken zijn ondergebracht. De jury toonde zich zeer onder de indruk van deze ruimtelijke vondsten, evenals van het prachtige lichtplan. 

De Mart Stamprijs 2007 is naar de ‘Framestoel’ van Wouter Scheublin gegaan. Deze stoel, gemaakt van beukenhout en triplex, verraadt een fascinatie voor constructie en is een lichtgewicht stoel met een geheel eigen karakter. Een goede stoel die qua verhoudingen goed in elkaar zit, lekker zit en gemakkelijk te gebruiken is, aldus de jury. Deze stoel is mooi gemaakt en kan zo in productie worden genomen.

De andere genomineerden voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs waren Gebouw Parkrand in Amsterdam door Richard Hutten, het Stadsarchief De Bazel in Amsterdam door Claus en Kaan Architecten, Bakkerij Van Opstal – Van Boxel in Brecht (B) door PUUR interieurarchitecten, de fitnessruimte van het RIVM in Bilthoven door Marlies Botermanvoor de Rijksgebouwendienst en het Anatomisch Museum in Leiden door ZEE  – grafisch en architectonisch ontwerpen. 

Voor de Mart Stamprijs 2007 waren de genomineerden: Marian Duijvestijn met de ‘CV -/- 2° stoel’ en Ben Cohen met de ‘Multiplex stoel’. 

De Lensvelt de Architect interieurprijs is dit jaar voor de zevende maal uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject.  De winnaar heeft een bedrag van 12.000 euro ontvangen. De Mart Stamprijs is voor de eerste keer uitgereikt door de directie van Thonet en de redactie van de Architect. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden. 

Reageer op dit artikel