nieuws

Tijdelijk radiostation Orbino

Geen categorie

In december is Alkmaar tijdelijk een radiostation rijker: kunstenaars Anton Dekker en Irene Janze nemen dan hun intrek in Kunstlab Orbino in Alkmaar als discjockeys van Radio Orbino.

Tijdelijk radiostation Orbino

De radiostudio is vanaf de N242 te herkennen door de installatie ‘ON AIR’ op het dak van Orbino en het woud van antennes er omheen. Radio Orbino is in een straal van tweeënhalve kilometer rondom de rode uitkijktoren langs de N242 te ontvangen op FM 106.8 of via www.orbino.nl Tevens is op zaterdag 1 en zondag 2 december de fototentoonstelling ‘Zijn we waar we dromen’ van Eveline Altena in Orbino te bekijken. 
Dichters, schrijvers, geluidskunstenaars en muzikanten zijn op de zaterdagen en feestdagen in december te gast in Radio Orbino. Zij belichten de poëtische, praktische, geschiedkundige of maatschappelijke betekenis van de N242. Ook luisteraars kunnen tijdens de opnamen aanschuiven voor een rondetafelgesprek. 

Orbinodroom 
Kunst en Cultuur Noord-Holland en Provincie Noord-Holland hebben in september de wedstrijd Orbinodroom uitgeschreven om omwonenden van Orbino de kans te geven een weekend lang hun droom te verwezenlijken in dit unieke kunstwerk. Vanwege de vele goede ingezonden ideeën zijn uiteindelijk vier winnaars gekozen. Eveline Altena, Joris Komen, Kaj ter Borg en Bart Jan Oosting realiseren in december 2007 en januari 2008 hun Orbinodroom. 

Reageer op dit artikel