nieuws

Techniek – Weg met de tochtkier

Geen categorie

Anyway Doors is een Belgische deurenfabrikant. Het bedrijf slaagt erin strakke belijning en technische verfijning tijdloos te versmelten.

Techniek – Weg met de tochtkier

Zo presenteert het nu deuren, waarin de ventilatie is geïntegreerd, zonder dat dit het uiterlijk van de deur aantast. Standaard voorzien architecten en deurenfabrikanten een deurrooster of een kier van ruim meer dan een centimeter als oplossing voor dit probleem. Voor menig opdrachtgever een doorn in het oog, bovendien creëert het tocht.

Anyway Doors heeft gezocht naar een elegantere oplossing voor de lelijke openingen en deurroosters. Zij introduceert ventilatie via een gepatenteerde sluittechniek en een nieuw sluitingsprofiel onderaan de deur.

Het sluitingsprofiel, dat standaard onderaan in de deur wordt geplaatst, genereert samen met de perforaties in de sluittechniek aan de bovenzijde van het deurblad een doorstroomgebied van circa 70 cm² op een deurbladbreedte van 82 cm. Deze profielen laten wel de lucht door, maar zorgen ook voor een goede geluidsisolatie.

Vanaf februari 2008 wordt elke deur van ANYWAY DOORS standaard met dit systeem uitgerust.

www.anyway.be

Reageer op dit artikel