nieuws

Techniek – Gipsplaat voorzien van lage temperatuurverwarming

Geen categorie

Uniwarm heeft een nieuw klimaatsysteem ontwikkeld. In dit systeem combineert de groothandel een lage temperatuur verwarmingssysteem (LTV) met Fermacell afbouwplaten.

Techniek – Gipsplaat voorzien van lage temperatuurverwarming

De platen zijn elke 75 millimeter voorzien van aluminiumkernleidingen die snel reageren op een koel- of warmtevraag. Met de platen kunnen bijvoorbeeld koelplafonds onder platte daken, wandverwarming en -koeling in woningen met een parketvloer of wandverwarming in kleine ruimtes worden gemaakt. 

Voor de lage temperatuur verwarming wordt water gebruikt dat (met behulp van een warmtepomp) is gekoeld tot circa 17˚C of verwarmd tot omstreeks 30˚C. In combinatie met goede isolatie is dat voldoende om ruimten in huis mee te koelen of verwarmen. De stralingswarmte (of koeling) zorgt ervoor dat in de ruimte een minimale hoeveelheid stof wordt verplaatst en een comfortabel binnenklimaat ontstaat. 

De platen met een dikte van 18 mm zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten, waarvan er twee speciale sparingen hebben voor bijvoorbeeld wandcontactdozen. Afwijkende maatvoeringen zijn mogelijk. De verwerking, montage en afwerking van het Klimaatsysteem is niet anders dan gebruikelijk bij gipsvezel­platen. De aansluiting van het leidingsysteem vraagt natuurlijk een juiste installatie. 

www.uniwarm.nl

Reageer op dit artikel