nieuws

Project – Laatste fase Berkenstede gestart

Geen categorie

Vorige week is in Diemen de eerste paal geslagen van de woontoren Berkendaal. Het complex voor senioren wordt gerealiseerd in opdracht van Woningstichting de Key en de Principaal. Döll Atelier voor Bouwkunst is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het is de zesde en laatste toren die zal worden gebouwd in de wijk Berkenstede.

Project – Laatste fase Berkenstede gestart

Eind 2004 werd de eerste woontoren opgeleverd en in het eerste kwartaal van dit jaar het vier torens tellende woonzorgcentrum. Berkendaal bestaat uit dertien bouwlagen en biedt ruimte aan 56 koopappartementen en een ondergrondse parkeergarage. Iedere woning heeft de beschikking over twee buitenruimtes, een groot balkon en een beschutte erker. Zij zijn per verdieping verspringend ten opzichte van elkaar gesplaatst, wat de gevel een zekere dynamiek verleent. Ter plaatse van de onderste en de bovenste verdieping zijn uitsneden gemaakt, die de zichtlijnen rondom het gebouw bepalen. De woningplattegronden variëren, maar ieder appartement heeft een optimaal uitzicht over de parkachtige omgeving.

Heijmerink TBI uit Utrecht neemt de bouw voor zijn rekening. Naar verwachting wordt Berkenstede en daarmee het gehele project begin 2009 opgeleverd.

www.berkendaal.nl
www.dollab.nl

Reageer op dit artikel