nieuws

Project – Herontwikkeling St. Servatiusterrein in Venray

Geen categorie

Op het voormalige St. Servatiusterrein in Venray worden in de periode 2008 tot 2011 circa 330 woningen, 74 zorgwoningen en een nieuw psychiatrisch centrum gerealiseerd.

Project – Herontwikkeling St. Servatiusterrein in Venray

GGZ Noord- en Midden-Limburg (NML) en projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen, winnaar van de door GGZ NML uitgeschreven Europese aanbesteding, hebben hiervoor onlangs een contract gesloten. De architectenbureaus KOW uit Den Haag en Klunder Architecten uit Rotterdam gaan de woningen ontwerpen. Voor het ontwerp van het psychiatrisch centrum en de 74 zorgwoningen is van Greiner Van Goor Huijten Architecten uit Amsterdam verantwoordelijk. 

Met de herontwikkeling dit 30 hectare grote terrein krijgt Venray er een nieuwe wijk bij: De Servaashof. Aan de randen, de buitenhof komen herenhuizen, stadsvilla’s en appartementen. De binnenhof biedt plaats aan een nieuw psychiatrisch centrum. De monumentale panden uit het begin van de vorige eeuw blijven behouden en worden waar nodig in de oorspronkelijke staat hersteld. 

Het bestaande park wordt vernieuwd en krijgt een meer open karakter, waarbij de oude bomen blijven staan. Hier is ook plaats voor een museum, wijkcentrum, kinderboerderij, speelgelegenheid, trapveld, sporthal en amfitheater. Door deze voorzieningen kunnen omwonenden én cliënten van GGZ NML elkaar informeel ontmoeten. Zo integreren zorg en maatschappij op een vernieuwende wijze. Deze nieuwe vorm is bedacht in nauw overleg tussen GGZ Noord- en Midden-Limburg, de cliëntenraad, gemeente en provincie.

www.woneninservaashof.nl

Reageer op dit artikel