nieuws

Personalia – Afscheid prof. Jürgen Rosemann

Geen categorie

Op 28 november 2007 neemt Jürgen Rosemann afscheid als hoogleraar Stedelijk Beheer en Stadsvernieuwing van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Deze positie bekleedt hij sinds 1982. Zijn afscheidsrede getiteld ‘PermaCity’ zal worden gehouden om 15 uur in de aula.

Voorafgaand aan zijn afscheidsrede vindt er op 27 november een conferentie plaats in de Faculteit Bouwkunde, die eveneens is gewijd aan het thema ‘PermaCity’. Internationaal bekende sprekers zoals Saskia Sassen, François Asscher en Edward Soja zullen hun ideeën over de duurzaamheid van de stedelijke samenleving en over de vorm van de toekomstige stad presenteren. 

Rosemann (geboren in Duitsland,1942), studeerde tussen 1963 en 1970 Architectuur en Stedebouwkunde aan de Universiteit van Hannover. Daarna deed hij ervaring op als stedebouwkundige en architect, onder andere met projecten in Frankfurt, Keulen en Hannover. Eind jaren zeventig zette hij met het eerste project van grootschalige woningverbetering in Berlijn de standaard voor het Duitse vernieuwingsbeleid. De afgelopen decennia schreef Rosemann een groot aantal publicaties op zijn vakgebied, georganiseerde conferenties en was betrokken bij de European postgraduate masters in urbanism (EMU), een samenwerkingsverband van de TU Delft en drie andere Europese universiteiten.

Op dit moment adviseert hij de gemeente Beijing over de aanpassing en het behoud van de historische ‘courtyard houses’.

www.permacity.ifou.org 

Reageer op dit artikel