nieuws

Oplevering – Opvallend gezinsvervangend tehuis

Geen categorie

Vandaag vond in Gorinchem de opening plaats van De Fontein, een gezinsvervangend tehuis, bestaande uit zestien Philadelphia wooneenheden. Het tehuis, een ontwerp van Remko Veenstra van KOW Herstructurering wordt aan weerszijden geflankeerd door in totaal vijf koopwoningen. KOW Herstructurering kreeg de opdracht voor het totale ontwerp van Palissade, ten behoeve van Philadelphia Zorg.

Het gebouw vormt de stedebouwkundige entree van dit deel van de wijk en sluit aan bij de belendende bebouwing. Het groenkoperen gevelvlak markeert zowel de plek als de bestemming van het gebouw en verleent het een identiteit. Dit wordt versterkt door de gekromde vorm van het groene gevelvlak. De eengezinswoningen aan weerszijden van het gebouw, twee aan de linkerkant en drie aan de rechterzijde, onderscheiden zich met een andere kleur gevelsteen en de opvallende witte bloemkozijnen. Het houten dak heeft een groot overstek en dekt zo het gebouw af.   Kleur en materiaal sluiten hierbij goed aan. De geometrische vorm van het dak vormt het completerende contrast met de ronding van de gevel. 

De Fontein biedt plaats aan zestien bewoners, verdeeld over drie verdiepingen, die elk een eigen tweekamerappartement hebben. De appartementen zijn speciaal toegerust op de nieuwe bewoners. Iedere bewoner heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en een tuin of een Frans balkon. Op elke verdieping ligt een fraaie grote gemeenschappelijke ruimte (woonkamer/ontmoetingsruimte/keuken). Naast de entree bevindt zich de ruimte voor bewonersbegeleiding. 

Ontwerp en afbeeldingen: KOW Herstructurering

Reageer op dit artikel