nieuws

Oplevering – Exotisch dier in Zoetermeer

Geen categorie

Zoetermeer is weer een kantoorpand rijker, nu ‘De Afrikaanse Leeuw’ zijn deuren heeft geopend. Het ontwerp van KOW Architectuur in Den Haag (projectarchitect Rob Vreeswijk) is uitgevoerd in opdracht van het verzekeringsbedrijf Klaverblad. Het pand ligt aan een ontsluitingsweg van Zoetermeer, de Afrikaweg op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan.

Oplevering – Exotisch dier in Zoetermeer

‘De Afrikaanse Leeuw’, fase 2, is een verticaal gericht gebouw, uitgevoerd in baksteen met kozijnen van aluminium. De kantoren bevinden zich rondom een transparante kern, waarin drie panoramaliften in een vide over de gehele hoogte van het gebouw zichtbaar zijn. De bakstenen gevel past bij het naastgelegen ‘Klaverblad-gebouw’ (fase 1) en het momenteel in aanbouw zijnde gebouw ‘De Ierse Poort’ (fase 3). 

De drie gebouwen zijn opgezet als in een universiteitscampus en liggen aan een gemeenschappelijke binnenhof. Bij de oplevering van het laatste gebouw, medio 2008, zal dit binnenhof als een tuin van Eden worden ingericht. KOW Interieur (interieurarchitecten Jacques van Paassen en Yvette van Remundt) tekenden voor de interieurs van deze gebouwen. Het ontwerp en de uitvoering daarvan hangt samen met de architectuur van het exterieur, waardoor een eenheid is ontstaan. 

Reageer op dit artikel