nieuws

Ontwikkelaars stappen uit project Blauwestad

Geen categorie

Ontwikkelmaatschappij Blauwe Stad verliest twee aandeelhouders. Ballast Nedam en BAM trekken zich terug om financiële redenen. Het overgebleven Geveke neemt alle verantwoording voor de bouw van Het Dorp op zich. In dit kloppend hart van Blauwestad komen 500 woningen, horeca, kledingwinkels, een supermarkt en watersportzaken.

Geveke neemt alle aandelen over van Ballast Nedam en BAM. Het afhaken van de twee in deze fase is opvallend omdat de woningen nog niet eens te koop zijn aangeboden. 

Ballast Nedam en BAM blijven wel betrokken bij Blauwestad. Zij gaan verder met de ontwikkeling van woongebieden De Wei. Ballast Nedam verkoopt daar binnenkort 23 energiezuinige woningen. 

Het Dorp wordt in drie fasen gebouwd. De bouw begint omstreeks januari 2009. Anderhalf jaar later kunnen de eerste bewoners en bezoekers op het terras van het haventje zitten. Het Dorp vormt het hart van Blauwestad en krijgt een herkenbare architectuur. Zo oriënteerden de ontwikkelaar zich in een dorp als Blokzijl, dat gezien wordt als een toeristisch trekpleister. 

Bron: ICKRO/Property.nl

Reageer op dit artikel