nieuws

Nieuw paviljoen op Amsterdams Waterlandplein

Geen categorie

Emiel Lamers Architectures mag zijn ontwerp voor het nieuwe horeca-paviljoen op het Waterlandplein realiseren.

Nieuw paviljoen op Amsterdams Waterlandplein

Het paviljoen wordt gebouwd als een alziend oog op de rand van het nieuwe winkelplein en het aangrenzende park. Het wordt grotendeels in glas uitgevoerd, waardoor het transparant en toegankelijk zal zijn. Een (onderhoudsarme) houten lamellen luifel in combinatie met glas boven het terras creëert een beschut buitenterras. 

Door de centrale ligging van het paviljoen en zijn sociale functie is getracht de gevel zo transparant en open mogelijk te houden. De gevel bestaat uit licht blauwgroen getinte glasstroken van 1 meter breed en 4,5 meter hoog.

De vernieuwing van het Waterlandplein in Amsterdam Noord is in volle gang. Tussen nu en 2010 zal hier een geheel nieuw winkelcentrum verrijzen met nieuwe woningen en voorzieningen. Daarmee wordt het dé centrale ontmoetingsplaats in de wijk. Op het nieuwe plein zal een horecapaviljoen verrijzen, als kroon op het werk van de vernieuwingsoperatie.

Om hét horecapaviljoen te ontwerpen is eerst een ontwerpcompetitie uitgeschreven door Nieuw Waterlandplein CV (een samenwerking van Ymere en AM). Vier bureaus kregen een uitnodiging, naast Lamers waren dat: Emma-Architecten, Delugan Meissl Associated Architects en René van Zuuk Architecten.

mail@architectures.nl

Reageer op dit artikel