nieuws

N.E.C. stadion als glooiende heuvel

Geen categorie

Het ontwerp van Mecanoo architecten voor het N.E.C. stadion met Huis van de Topsport ligt als een glooiende heuvel in het Goffertpark. Centraal in de heuvel ligt het voetbalstadion met circa 20.000 zitplaatsen, uitgebreide business faciliteiten én een grote supporterslounge.

N.E.C. stadion als glooiende heuvel

Onder het groene dak gaan een topsporthal, een dojo (vechtsportcentrum), een onderwijs- en sportmedisch centrum, kantoren en restaurants schuil. De transformatie sluit het stedebouwkundig aan op de ontwikkelingen rond kenniscentrum FiftyTwoDegrees en het nieuwe treinstation De Goffert.

Bij N.E.C. was de behoefte ontstaan om de voorzieningen voor de zakenwereld te verbeteren en tegelijkertijd de toeschouwerscapaciteit van het stadion te vergroten. Bovendien wil de gemeente Nijmegen hier een Huis van de Topsport realiseren. 

De met de hand gegraven kuil uit 1939, waarin het stadion met 12.500 zitplaatsen is gelegen, wordt een heuvel met daarin het Huis van de Topsport. Het voetbalstadion in het centrum van de heuvel krijgt een tweede ring met circa 7.500 extra zitplaatsen en business lounges. De ruimtes tussen het talud uit 1939 en de nieuwe tribunes zijn omgevormd tot brede binnenstraten die naar de diverse sportfuncties en faciliteiten leiden. Gaten in de heuvel bieden zicht op de eronder gelegen sportfuncties en laten daglicht binnen. Insnijdingen vormen voorpleinen die leiden naar de entrees. Het parkeren vindt zoveel mogelijk plaats in en rond het nabij gelegen FiftyTwoDegrees en vormt geen belasting voor de omliggende woonwijken. De komst van het Huis van de Topsport naar Nijmegen betekent een enorme stimulans voor de sport in de stad. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels