nieuws

More Work van Dick van Hoff

Geen categorie

Sinds zijn in Milaan geïntroduceerde collectie bureauaccessoires ‘Work’, geproduceerd door Tichelaar, is de belangstelling voor de Nederlandse ontwerper Dick van Hoff enorm toegenomen. Wie meer werk van hem wil zien, kan vanaf 18 november zijn of haar hart ophalen in de kunstnijverheidswinkel van Koninklijke Tichelaar Makkum.

More Work van Dick van Hoff

Behalve de serie ‘Work’, in nieuwe kleuren uitgevoerd en gelimiteerd in oplage, is ook ander nieuw werk te zien. Deze ontwerpen zijn het best te omschrijven als een ‘huis’ binnen de winkel aan de fabriek in Makkum. 

De presentatie zal niet slechts een statische opstelling van producten zijn, maar zal veel meer een gevoel of gedachte oproepen bij de bezoeker. 

Dick van Hoff is een veelzijdig ontwerper. Hij heeft een sterk materiaal- en vormgevoel en een uitgesproken liefde voor industriële en ambachtelijke technieken. Bij Vanhoffontwerpen kan in het ontwerpproces de vervaardiging als kernelement worden onderscheiden. Veel meer dan eindeloos op papier ontwerpen, is bij hem de manier waarop iets wordt gemaakt bepalend voor de uiteindelijke verschijningsvorm.Van Hoffs ontwerpen krijgen hierdoor een soort ‘echtheid’ die zeer tot de verbeelding spreekt en goed aansluit bij de filosofie van Koninklijke Tichelaar Makkum.

De expositie More Work Vanhoffontwerpen is vanaf 18 november tot en met 31 januari 2008 te zien in het Friese Makkum. De opening vindt plaats op zondag 18 november om 14.00 uur.

www.tichelaar.nl

Reageer op dit artikel