nieuws

Marcel Wanders uitgeroepen tot visionair

Geen categorie

Marcel Wanders mag zich voortaan officieel een visionair noemen. Tijdens een feestelijk gala kreeg hij van het Museum of Arts & Design (MAD) in New York The Visionaries! Award uitgereikt.

Marcel Wanders uitgeroepen tot visionair

Volgens het MAD speelt Marcel Wanders een actieve rol in de wereld van design, stuurt hij bepaalde ontwikkelingen aan, voorziet hij de toekomst en definieert hij daarmee de hedendaagse staat van ontwerp. “In de traditie van Gerrit Rietveld probeert Wanders steeds de grenzen van materialen en productietechnieken te verleggen en is daardoor de meest invloedrijke, inspirerende en belangrijke ontwerper van Nederland”, aldus de jury.

The Visionaries! Award beloont kunstenaars, ontwerpers maar ook opdrachtgevers, die design naar een hoger niveau tillen. De uitreiking is een van de meest belangrijke fondsenwervingsevenementen van het MAD, die dat geld inzet voor educatieve bijeenkomsten en exposities. 

[De foto bij dit artikel is van de beroemde Amerikaanse portretfotografe Annie Leibovitz. Deze zal worden gebruikt in de reclamecampagne van de Amerikaanse kledingketen Gap, die in allerlei toonaangevende tijdschriften zal worden geplaatst als Elle, GQ, Harper’s Bazaar, Interview, Vanity Fair en Vogue.] 

www.marcelwanders.com

Reageer op dit artikel