nieuws

Kunst op de weg

Geen categorie

Hoe kunstenaars en designers kunnen inspelen op de maatschappij en hoe ze kunnen bijdragen tot een dynamische leefomgeving, wordt in het Belgische Hasselt vanaf 1 december getoond. Die maand zullen 19 zebrapaden in Hasselt in een artistiek jasje worden gestoken: de traditionele witte strepen zullen worden vervangen door kunstwerken en opvallende grafische patronen.

Kunst op de weg

Met dit creatieve initiatief Crossover Crosswalk biedt de stad Hasselt een forum aan kunstenaars en ontwerpers om hun werk op een onverwachte plek te tonen aan een breed publiek. Het opzetten van een tentoonstelling via zebrapaden zal de kijker, wandelaar, fietser, autobestuurder gevoelig maken voor het belang van de omgeving op de persoon. De stad Hasselt wil zich met dit project profileren als een stad waar ruimte is voor inspiratie en creatie, maar waar tegelijkertijd ook een thema als mobiliteit uitermate belangrijk is. We mikken met dit project dan ook op een inspirerende en stimulerende wisselwerking tussen het project, de partners, de stad en haar inwoners.

Onder de kunstenaars, designers en mode-ontwerpers bevinden zich zowel bekende namen als opkomend talent, zoals Bram Boo, Christophe Coppens, Steven Brouns en Koen Vanmechelen. Deze werden geselecteerd door het bureau Mooz in samenspraak met de cultuurdienst. 

De zebrapaden liggen op centrale plaatsen in het commerciële centrum en langs de groene boulevard. De gratis brochure met wandelroute is vanaf 1 december verkrijgbaar bij IN&UIT Hasselt aan de Lombaardstraat 3. 

www.crossovercrosswalk.be

Reageer op dit artikel