nieuws

KCAP wint in Frankrijk

Geen categorie

In Boulogne Billancourt (Parijs) heeft KCAP Architects en Planners de prijsvraag voor het ontwerp van een kantoorgebouw gewonnen.

KCAP wint in Frankrijk

Het winnende ontwerp bestaat uit 10.500 vierkante meter aan kantoorruimte voor een locatie gelegen aan een kruising van drie hoofdwegen die de entree vormen van het terrein van de voormalige Renaultfabrieken.

Het nieuwe kantoorgebouw maakt deel uit van een grootschalige binnenstedelijke herwaardering van deze voormalige fabrieksterreinen binnen de stad Parijs. Het ontwerp werd unaniem gekozen vanwege zijn sculpturale karakter en expressiviteit. In het ontwerp is tevens rekening gehouden met duurzame oplossingen als warmtepompen en mogelijkheden voor passieve energieopslag. 

Het ontwerp van acht verdiepingen bevat twee vides die de kantoorverdiepingen indirect voorzien van daglicht, de plint bevat veelal commerciële functies die op termijn de relatie tussen het gebouw zijn omgeving versterken. De materialen in de gevel, glas en steen, zijn afzonderlijk sterk horizontaal en verticaal gebruikt en creëren lijnenspel van dynamiek en reflectie. Het dynamische karakter wordt onderstreept door de verwerking van een lichtkrant op de transparante kopgevel. 

KCAP werd voor deze competitie benaderd door SODEARIF. Naar verwachting zal het ontwerp in 2010 worden opgeleverd. Andere deelnemers aan deze competitie waren: Sauerbruch Hutton, Christian Devillers, Yves Lion en Flint.

www.kcap.eu

Reageer op dit artikel