nieuws

Interieur – Warme wanden

Geen categorie

Vilt mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Het wordt steeds vaker ingezet als meubelstof en dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen ook als wandbekleding. De Britse ontwerpster Anne Kyrrö Quinn presenteerde op 100% Design in Londen haar bijzonder decoratieve varianten van vilten wandpanelen, die niet misstaan in ontvangst-, conferentie- en kantoorruimtes.

Interieur – Warme wanden

Quinn brengt het vilt op allerlei verschillende manieren en patronen aan op vierkante panelen. De mogelijkheden zijn eindeloos: er zijn panelen met golven of plooien en met figuratieve voorstellingen van bloemen en cirkels. Door het gecreëerde reliëf worden de akoestische eigenschappen van het vilt versterkt en ontstaat er een interessant spel tussen licht en schaduw. Dankzij de modulaire verkrijgbaarheid kan de gebruiker zijn eigen wand creeeren. De panelen zijn allen handgemaakt van honderd procent wol, dat volledig afbreekbaar is en daarom geen zware belasting vormt voor het milieu. Bovendien is vilt vlamvertragend.

www.annekyrroquinn.com

Reageer op dit artikel