nieuws

Interieur – Gezonde vloeren voor in de zorg

Geen categorie

ColoRex van Forbo is de eerste vloerbedekking met een TNO-keurmerk, dat betekend dat deze vloer door TNO geschikt is bevonden voor medisch gebruikte ruimten zoals operatie-, hartcatherisatiekamers en intensive care-units mag worden toegepast. In dergelijke ruimten moet volgens de norm NEN 1010 de weerstand voor de vloer op ieder punt tenminste 50 kΩ zijn.

Interieur – Gezonde vloeren voor in de zorg

De ColoRex-tegel heeft een hoge dichtheid, waardoor de vloer een lage rolweerstand heeft en bedden en apparatuur gemakkelijk zijn te verrijden. De onder hoge druk geperste tegel is compact en vrij van poriën. Daardoor is een ColoRex-vloer snel grondig te reinigen. ColoRex wordt daarnaast naadloos geïnstalleerd en biedt praktische plint- en hoekoplossingen, waar zich geen vuil kan ophopen. Bovendien is de vloer bestand tegen alle gebruikelijke reinigingsmiddelen en desinfectanten.

Omdat ColoRex deel uitmaakt van een heel systeem, heeft Forbo zowel de tegel als de geleidende lijm, het koperband, de geleidende primer en de leginstructie laten certificeren. Ook het onderhoudssysteem is een wezenlijk onderdeel van de vloer. Forbo adviseert om de vloer periodiek te testen om te waarborgen dat deze blijft voldoen aan de eisen.

In het Diaconessenhuis Meppel is onlangs in alle gerenoveerde operatiekamers opnieuw ColoRex toegepast. 

www.forbo.nl

Reageer op dit artikel