nieuws

Benno Premsela Prijs naar oprichters droog

Geen categorie

Gisteren maakte het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst bekend dat de Benno Premsela Prijs 2007 is toegekend aan de oprichters van droog, Renny Ramakers en Gijs Bakker.

Benno Premsela Prijs naar oprichters droog

Renny Ramakers en Gijs Bakker kregen de prijs voor hetgeen zij in de afgelopen 14 jaar bereikt hebben met droog. Droog organiseert projecten en tentoonstellingen op het gebied van design. Volgens de jury is het bureau onder hun leiding uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd en invloedrijk label en designplatform. 

De oeuvreprijs bouwkunst ging naar Wim Quist. Volgens de jury heeft hij als architect, hoogleraar en als rijksbouwmeester veel voor de Nederlandse architectuur betekent. “Zijn oeuvre staat als een wolkenkrabber in het landschap van de Nederlandse architectuur.” Een kleine greep: het museum Beelden aan Zee in Scheveningen, het kantoor van Randstad in Amsterdam, uitbreiding Kröller Müller Museum, het Dienstgebouw Stormvloedkering Oosterschelde, het Maritiem Museum en de Willemswerf in Rotterdam.

Bruno Ninaber van Eyben, industrieel ontwerper, krijg de oeuvreprijs vormgeving. Hij heeft onder meer het ontwerp van de Sikkens-waaier op zijn naam staan en het ontwerp van de Nederlandse zijde van de Euro. 

Andere winnaars van het Fonds BKVB zijn: Oeuvreprijs beeldende kunst: René Daniels. Extra oeuvreprijs beeldende kunst: Ad van Denderen. Prijs voor de kunstkritiek:

Hugues C. Boekraad, is vooral bekend als beschouwer van grafische vormgeving. Hij schreef talloze teksten en boeken, o.a. over Wim Crouwel

Alle prijzen worden tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 25 januari 2008 uitgereikt.

Het Fonds BKVB is de landelijke instelling voor de subsidiëring van individuele beeldend kunstenaars, vormgevers, architecten en bemiddelaars. 

www.droog.com

Reageer op dit artikel