nieuws

Belgisch design in de prijzen

Geen categorie

Drie Vlaamse bedrijven kregen donderdag 22 november de Design Management Europe Awards uitgereikt in het Red Dot Design Museum in Essen (Duitsland). Dark en Extremis kaapten de eerste en tweede plaats weg in de categorie ‘kleine bedrijven’, radiatorfabrikant Jaga kreeg een eervolle vermelding van de specialistenjury bij de ‘grote bedrijven’.

Belgisch design in de prijzen

De DME Award is geen prijs voor producten, maar beloont de wil en inzet van bedrijfsleiders om design als strategisch instrument te hanteren. Aangezien design een belangrijke economische groeifactor is geworden en ook het Europese beleid innovatie, creativiteit en design als de basisvoorwaarden voor een gezonde, competitieve economie ziet, had de jury ook aandacht voor harde, kwantificeerbare bedrijfsresultaten. Omzet- en groeicijfer bepaalden mede de uitslag. 

De prijzen werden uitgereikt in zes categorieën, vier naar bedrijfsgrootte, aangevuld door de categorieën ‘nieuwkomers’ en ‘non-profit’. De drie winnaars in elke categorie geven volgens de jury blijk van uitstekend design management en kunnen gelden als navolgenswaardig voorbeeld voor Europese bedrijven. 

De DME Award is een initiatief van het Design Management Europe Network, een Europees onderzoeksproject dat, aan de hand van case-studies, een stand van zaken en een leidraad wil opstellen voor het gebruik van design in Europese bedrijven. Design Vlaanderen is, samen met Designregio Kortrijk, een belangrijke partner in het DME Network.

Na de ceremonie opent in het Red Dot Design Museum een reizende tentoonstelling waarin alle winnende bedrijven hun designstrategie illustreren. Daarnaast wordt ook een ‘book of winners’ gepubliceerd.

www.designvlaanderen.be 

Reageer op dit artikel