nieuws

Witteveen+Bos-prijs postuum uitgereikt aan Gerrit van Bakel

Geen categorie

De Kunst+Techniek-prijs gaat dit jaar naar de nestor van de op techniek gerichte Nederlandse kunst: Gerrit van Bakel (1943-1984).

Witteveen+Bos-prijs postuum uitgereikt aan Gerrit van Bakel

De jury van de Kunst+Techniek-prijs heeft Van Bakel voorgedragen op grond van de breedte van zijn visie, zijn onbetwiste voortrekkersrol en de verbluffende kwaliteit van zijn oeuvre. Op donderdag 15 november 2007 wordt de prijs aan de Stichting Beheer Kunstwerken Gerrit van Bakel uitgereikt. Tevens wordt dan het boek over het werk van Van Bakel gepresenteerd. 

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek is bestemd voor een kunstenaar, die de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek dus veel meer is dan alleen een instrument. Witteveen+Bos wil met de prijs bijzondere waardering uitdrukken voor de creativiteit, die zowel in het werk van de kunstenaar als in het werk van de ingenieur een grote rol speelt. Eerdere winnaars zijn Theo Jansen, Felix Hess, Giny Vos, Marnix de Nijs en John Körmeling. De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek bestaat uit een bedrag van 15.000 euro en een publicatie in boekvorm over het werk van de kunstenaar. De jury van de Kunst+Techniek-prijs bestaat uit Petran Kockelkoren, Cornel Bierens en Mirjam Kuitenbrouwer.

 

Reageer op dit artikel