nieuws

Van tempel naar kloostertuin

Geen categorie

Op de plaats waar ooit de grootste Romeinse tempel van Nederland stond, is een brede school verrezen. In het Combigebouw in Elst, ontworpen door Kraaijvanger●Urbis, is de typologie van de tempel binnenstebuiten gekeerd. De kolommen staan niet aan de buitenkant, maar aan de binnenzijde van het rechthoekige gebouw. Daar vormen ze de scheiding tussen de klaslokalen en het binnenhof.

Van tempel naar kloostertuin

In het hart van het hof zijn in een ei-vormig volume de centrale multifunctionele voorzieningen ondergebracht, evenals de wijkvoorzieningen.

Een felkleurige gietvloer met een schetsprint van het rivierenlandschap tussen Maas en Waal verbindt de functies op de begane grond met elkaar. Door de grote vensters in de schoollokalen en de glazen puien langs de gangen dringt het daglicht tot diep in het gebouw door. Bijkomend voordeel is dat de kinderen zoveel mogelijk profiteren van het uitzicht op het ernaast gelegen park.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels