nieuws

Techniek – Laser helpt bij branddetectie

Geen categorie

Notifier introducteert de VIEW brandmelder. VIEW is een afkorting voor Very Intelligent Early Warning. Het is de naam voor een brandmelder die volgens Notifier in het vroegst mogelijke stadium melding en plaats van de rookontwikkeling doorgeeft. De VIEW melder is ideaal om te plaatsen in gebieden waar zelfs de minste rookontwikkeling al onacceptabel is en in ruimtes waar door grote luchtstromen traditionele detectoren niet geschikt zijn.

Techniek – Laser helpt bij branddetectie

De VIEW brandmelder bestaat uit drie elementen; een controlepaneel, lasersensoren en specifieke software. “Deze drie componenten werken samen om verstorende verschijnselen zoals stof en elektrische en elektromagnetische storingen te negeren en daardoor te zorgen voor een betrouwbaar systeem met een hoge gevoeligheid,” zegt Benelux Business Manager Paul de Bruin. De lasersensor van de VIEW melder maakt gebruik van een extreem heldere laserdiode, speciale lenzen en spiegels waardoor een belangrijke verbetering in de reactietijd ten opzichte van de traditionele optische sensoren wordt gerealiseerd.   De VIEW melder heeft een hoge duurzaamheid doordat het niet bestaat uit bewegende delen en wordt zonder kostbare leidingen geïnstalleerd.

www.notifier.nl

Reageer op dit artikel