nieuws

’t IJ krijgt drijvend kunstwerk

Geen categorie

Op 30 oktober wordt in ’t IJ voor de oever van Overhoeks Amsterdam een 15 meter hoog kunstwerk onthuld.

’t IJ krijgt drijvend kunstwerk

Het kunstwerk getiteld Opwaarts’ is gemaakt door de Duitse kunstenaar Thomas Bartels. Het wordt het eerste kunstwerk in het IJ: een reusachtige halftransparante boei van 15 meter die op het water dobbert. Als het donker wordt zijn er binnen in de boei twee figuren te zien die in een nooit eindigende beweging langzaam naar boven lijken te klimmen. 

Het kunstwerk komt te liggen vlak voor de oever van Overhoeks tegenover Amsterdam-CS. Het fungeert als lichtbaken om de scheepvaart langs het in het IJ aangelegde stuk land te loodsen. Dit is aangeplempt om plaats te bieden aan het nieuwe gebouw van het Filmmuseum op de Noordelijke IJ-oever en van het binnenkort aan te leggen Oeverpark van Overhoeks.

Overhoeks wordt een levendig stuk stad met onder meer 2.200 woningen, een langgerekt stadspark op de zonnige Noordelijke IJ-oever, 130.000 m² voor kantoren, bedrijven, culturele instellingen, winkels en horeca, parkeergarages, het New Technology Centre van Shell en het nieuwe spraakmakende gebouw van het Filmmuseum.

www.overhoeks.nl

Bron: Kunst en Bedrijf

Reageer op dit artikel