nieuws

Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs 2007

Geen categorie

De gemeente Rotterdam heeft vijf bouwprojecten genomineerd voor de Bouwkwaliteitsprijs 2007. De prijs wordt op woensdag 19 december 2007 tijdens de jaarlijkse Planpresentatie uitgereikt.

De Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs wordt ieder jaar overhandigd aan het kwalitatief beste bouwproject. Het gaat daarbij om zowel de bouwkundige kwaliteit, als de architectuur en het wooncomfort. Met de prijs wil de gemeente projectontwikkelaars, architecten en aannemers stimuleren om te investeren in de kwaliteit van hun bouwprojecten.
 
De genomineerde projecten zijn: 
Corneliahof (4 woongebouwen  met 42 appartementen), Pernis (Massa Bureau voor Architectuur, Koos Kok). De Hofdame (231 woningen met parkeergarage), Binnenrotte (Klunder architecten, Sjoerd Berghuis/Rien de Ruiter). Hoog Drakenburg (80 appartementen met parkeergarage), Charlois (Geurst & Schulze architecten). Strandweg (104 appartementen met parkeergarage), Hoek van Holland (DKV architecten).  Watervilla’s De Vierde Dimensie (12 eengezinswoningen), Nesselande (Joke Vos architecten). 

In totaal dongen dit jaar zestig projecten mee naar de Bouwkwaliteitsprijs. De prijs staat in principe open voor alle renovatie- en nieuwbouwprojecten van meer dan zes woningen, die in de periode tussen 1 juli 2006 en 1 juli 2007 in gebruik zijn genomen. 

Bron: Gemeente Rotterdam

Reageer op dit artikel