nieuws

Rotterdam krijgt tweede koopgoot

Geen categorie

Rotterdam krijgt een tweede koopgoot, een deels ondergrondse winkelstraat, in het centrum van de stad. Dat heeft projectontwikkelaar Multi Vastgoed bekendgemaakt.

Het gaat volgens Multi Vastgoed om “een van de grootste binnenstedelijke (her-)ontwikkelingen in Nederland”. Het nieuwe winkelgebied krijgt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en wordt ontworpen door architect Rem Koolhaas. De uitvoering van de plannen kost 300 miljoen euro. 

De tweede koopgoot zou de Lijnbaan, het Binnenwegplein en de eerste koopgoot met elkaar moeten samenbrengen. Het monumentale gebouw van ABN AMRO aan de Coolsingel wordt bij de plannen betrokken. Daarin komen winkels, woonruimte en kantoren. 

Multi Vastgoed wil in 2011 beginnen met de bouw. De tweede koopgoot moet in 2013 klaar zijn. 

Reageer op dit artikel