nieuws

Q-Park Nederland winnaar European Parking Association Awards

Geen categorie

De Q-Park parkeergarages Mosae Forum in Maastricht en Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp zijn bekroond met een EPA-Award. De uitreiking vond afgelopen donderdagavond plaats tijdens het tweejaarlijkse congres van de European Parking Association (EPA) in Madrid.

In totaal waren er 19 nominaties in acht landen, verdeeld over vier categorieën. Uit iedere categorie koos de jury een winnaar. Q-Park Nederland won maar liefst twee keer. Parkeergarage Mosae Forum in Maastricht is winnaar in de categorie Nieuwe Projecten en parkeergarage Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp is winnaar in de categorie Speciale Projecten. Q-Park Parkeergarage Oranjerie in Apeldoorn, die genomineerd was in de categorie Renovaties, viel buiten de hoofdprijzen

Q-Park parkeergarage Mosae Forum ligt vlak naast de Maas en is gebouwd tot twaalf meter onder de Maasboulevard in het historische centrum van Maastricht. De ondergrondse parkeergarage van vier verdiepingen is de grootste van de stad. De garage, ontwikkeld door 3W, ontworpen door Jo Coenen en verder ingericht door architect Mark Hermans, is geïntegreerd in het moderne winkelgebied Mosae Forum. 

Parkeergarage Spaarne is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Q-Park en het Spaarne Ziekenhuis. De parkeergarage valt op vanwege haar unieke artistieke ontwerp. De aluminium buitenwanden zijn op zodanige wijze geconstrueerd dat deze bij duisternis het menselijk DNA verbeelden.

De EPA-Award is een tweejaarlijkse Europese prijs voor excellentie in parkeerdienst-verlening. Doel van de Award is om de kwaliteitsverbetering van parkeergarages te promoten. Belangrijke kwaliteitscriteria zijn praktisch nut en doelmatigheid, constructie en design, onderhoud, management en veiligheid. 

Reageer op dit artikel