nieuws

Project – Tasmantoren volgende mijlpaal in Groningen

Geen categorie

Het Groningse architectenbureau Scheffer en Van der Wal heeft een ontwerp gemaakt voor twee woontorens van 75 meter hoog waarbij de bovenste verdiepingen met elkaar zijn verbonden.
Dit poortgebouw is het plan voor de Regattaweg aan de hoeks van het Eemskanaal met het Winschoterdiep. In de Tasmantoren komen 250 appartementen.

Project – Tasmantoren volgende mijlpaal in Groningen

De grootte van de 250 appartementen varieert van 85 tot 217 vierkante meter. De prijzen komen te liggen in het middeldure en dure segment van de woningmarkt. Naar verwachting begint de verkoop in december van dit jaar. De eerste palen moeten in maart 2008 de grond in. 

Het plan voor de Tasmantoren staat in het stedebouwkundig plan Waterknoop. De gemeenteraad moet er nog over beslissen. Bij de bouw wordt nadrukkelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Zo kent de Tasmantoren onder meer een warmte-koude opslag, balansventilatie met warmteterugwinning, zonnecollectoren en afkoppeling van regenwater.

Het plan Waterknoop is onderdeel van de Eemskanaalzone. Na de vestiging van de Ikea aan de Sontweg en kortgeleden de start van de bouw van de Kop van Oost is de bouw van de Tasmantoren de volgende mijlpaal.

Bron: Groninger Internet Courant/Ikcro

Reageer op dit artikel