nieuws

Project – Ontwikkeling Pontsteiger van start

Geen categorie

De oprichting van Ontwikkelingscombinatie Pontsteiger vof is het startsein voor de verdere ontwikkeling van het woningbouwproject op de kop van de Pontsteiger in Amsterdam Westerpark. Vorige week hebben De Principaal, Bouwfonds MAB, Ymere en Rochdale een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel de realisatie van het ontwerp van architectenbureau Arons en Gelauff.

Het Amsterdamse architectenbureau mocht zich met hun ontwerp ‘Waterpoort’ winnaar noemen van de in samenwerking met stadsdeel Westerpark, uitgeschreven ontwerpcompetitie. Het 90 meter hoge gebouw lijkt van veraf op een grote poort. Dichterbij gekomen blijkt dat Pontsteiger een stoelvorm heeft met een open rugzijde, wat het volume luchtig maakt.

Het complex gaat onderdak bieden aan 250 koopwoningen. Ook voorziet het plan in een kleine jachthaven en 2000 vierkante meter publieke voorzieningen. Het beoogde restaurant op 60 meter krijgt een bijzonder uitzicht over Amsterdam en het IJ.

De nieuwbouw op de Pontsteiger vorm het eerste deel van het plan Houthaven, waarin volgens de plannen 1700 woningen en circa 52.000 vierkante meter bedrijfsruimte worden gerealiseerd. 

www.pontsteiger.nl

Reageer op dit artikel