nieuws

Project – Eerste wooncomplex in Roomburg

Geen categorie

Twee woningcorporaties, Ymere en Ons Doel hebben woensdag 10 oktober j.l. de eerste paal geslagen voor het wooncomplex Schakels 2 in Roomburg. Ymere ontwikkelt in deze uitbreidingslocatie in het zuidoosten van Leiden, 88 huurappartementen en een zorgsteunpunt, naar ontwerp van DP6 Architectuurstudio uit Delft. Ons Doel neemt het beheer van de appartementen op zich.

Project – Eerste wooncomplex in Roomburg

Schakels 2 bestaat uit 62 sociale huurappartementen, 9 vrije sector huurappartementen, 17 zorgwoningen en een steunpunt. Zij zijn verdeeld over drie gebouwen met een gezamenlijke parkeergarage. De woningen variëren in grootte van 90 tot 130 vierkante meter en hebben allen een balkon. Het steunpunt en de zorgwoningen worden door Ons Doel verhuurd aan de Gemiva-SVG Groep. Deze groep ondersteunt in Zuid-Holland mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap thuis en op zorglocaties, zoals deze. Twee woningen worden verhuurd aan Cardea. Cardea biedt hulp aan kinderen en ouders uit Leiden, de Duin- en Bollenstreek en de Rijnstreek. Jaarlijks gaat het om meer dan 1.500 kinderen van 0 tot 18 jaar, die met hun ouders zijn doorverwezen door Bureau Jeugdzorg.

De bouwwerkzaamheden zijn in handen van de Raad Bouw. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2008.

www.ymere.nl

Reageer op dit artikel