nieuws

Project – Bouw wooncomplex Orion gestart

Geen categorie

Onlangs heeft wethouder Frank de Vries het startsein gegeven voor de bouw van de hoogbouw van Orion in Paddepoel-Zuid in Groningen. Roeleveld Sikkes Architects uit Den Haag tekende het ontwerp van dit multifunctionele gebouw, dat wordt gerealiseerd door Wooncorporatie In.

Project – Bouw wooncomplex Orion gestart

De vernieuwing van de Groningse wijk waaraan sinds 2001 wordt gewerkt, is hiermee een belangrijke stap verder. 

Het gebouw bevindt zich op de hoek Grote Beerstraat en Orionlaan, waar voorheen de Morgensterkerk stond. De laagbouw van het complex is nagenoeg gereed. In de hoogbouw, ontwikkelt In diverse koopappartementen, onder meer voor starters, en huurappartementen waaronder vrije sector en sociale woningen. 

Daarnaast komen er op de begane grond een commerciële ruimte, geschikt voor wijkgerichte voorzieningen en een wijksteunpunt voor de Noorderburg. Deze instelling ondersteunt mensen met een handicap, in dit geval doven en slechthorenden. Voor de cliënten van de Noorderbrug zijn er een aantal wooneenheden opgenomen in het complex. 

BAM Woningbouw hoopt de woontoren uiterlijk begin 2009 op te leveren.

www.in-groningen.nl

Reageer op dit artikel