nieuws

Personalia – Anke van Hal benoemd als praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation

Geen categorie

Anke van Hal wordt met ingang van 1 november 2007 voor een periode van drie jaar benoemd als praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de Faculteit Bouwkunde.

Van Hal is in 1989 afgestudeerd aan de faculteit en promoveerde daar in 2000 op het proefschrift ‘The diffusion of environmental innovations in housing’. De afgelopen jaren heeft zij met haar eigen adviesbureau veel initiatieven genomen op het gebied van het duurzaam (ver)bouwen, heeft zij actief geparticipeerd in het maatschappelijk debat en veel gepubliceerd.

De rode draad in haar werk vormt het zoeken naar een balans tussen economische belangen en de belangen van mensen en milieu in de gebouwde omgeving. Communicatie beschouwt zij hierbij als een belangrijk instrument. Zij was gedurende tien jaar hoofdredacteur van het vakblad Puur Bouwen, voorheen Duurzaam Bouwen en leidde zij ook enige tijd het consumententijdschrift Puur Wonen.  

Voor de faculteit Bouwkunde van de TUDelft is zij geen onbekende. Met grote regelmaat is zij aan de faculteit verbonden geweest als deeltijdonderzoeker en gastdocent. In haar nieuwe functie zal zij zich specifiek richten op de actuele problematiek van bestaande woningen en wijken. Verlenging van levensduur vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Zij zal haar werk aan de TUDelft combineren met haar werkzaamheden voor het Center for Sustainability van Business Universiteit Nyenrode. Aan deze universiteit verricht zij gedurende twee dagen per week onderzoek naar het creëren van een marktvraag naar duurzaam bouwen.

Reageer op dit artikel